Lasten uimaryhmät

UKK järjestää uimaopetusta 4-10-vuotiaille lapsille Kangasalan uimahallin opetusaltaassa ja osin kuntoaltaassa. Uintiryhmistä voi edetä tekniikkakoulun kautta aina kilpauintivalmennusryhmiin tai lasten ja nuorten uintiharrasteryhmiin. Ohjaajat arvioivat lasten kehitystä kauden aikana ja tarvittaessa nostavat lapsia ryhmätasoissa ylöspäin henkilökohtaista tasoa vastaavaan ryhmään.

Ryhmät Kangasala:


Varhaistaito (ent. pikkukalat)

Varhaistaitouimakoulu on tarkoitettu uimista vasta opetteleville lapsille eikä osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta uinnista. Opetuksen kesto on 30 minuuttia, jotta lapsi jaksaa keskittyä uuden oppimiseen.

Kesto: 30 min Aika: sunnuntai 17:30-18:00 

Syyskausi: uimaopetusta on 15 kertaa, 14.8-3.12.2023, pois lukien 21.10 (syysloma)

Paikka: Kangasalan uimahalli

Päätavoitteet: veteen tottuminen, sukeltaminen, toiminen allasympäristössä ja ryhmässä toiminen ja vedessä liikkuminen välineen avulla.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: varhaistaito, vesitaitomerkki

Ikä: 4–6 v.

Opetus: lastenallas

Sitovat ilmoittautumiset: Peruuttaminen ennen kauden alkua ja yhden kokeilukerran jälkeen peritään 10 € maksun.


Alkeisuimakoulu (ent.piikkikalat)

Alkeisuimakoulussa vahvistetaan alkeisuimataitoa sekä kehitetään vartalon hallintaa vedessä.

Osallistuakseen uimakouluun, lapsen tulee osata sukeltaa, kellua ja hypätä altaaseen ja uida esim. 3-5m kun uimari hyppää syvään veteen. Osa opetuksesta tapahtuu räpylöiden ja eri uintivälineiden avulla syvässä vedessä, joten uimarin minimi pituus on noin 110cm .

Kesto: 30 min Aika: sunnuntai 17:00-17:30 


Paikka: Kangasalan uimahalli

Päätavoitteet: Vahvistetaan jo opittuja asioita kuten veteen tottumista, sukeltamista ja opetellaan toimimista allasympäristössä ja ryhmässä toimimista. Pääpaino on vedessä liikkuminen välineen avulla ja ilman välinettä alkeistyylien avulla 5–25 m.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: varhaistaito, vesitaitomerkki taitojen lisäksi alkeismerkki ja harrastusmerkki

Ikä: 4–7 v 

Opetus: su ryhmä lastenallas ja terapia, jossa uimarin jalat eivät yllä pohjaan. Ma ryhmä vesiputousallas, jossa vedenpinta on laskettu.

Sitovat ilmoittautumiset: Peruuttaminen ennen kauden alkua ja yhden kokeilukerran jälkeen peritään 10 € maksun.

Alkeisjatkouimakoulu (ent.saksiniekat)

Alkeisjatkouimakoulussa vahvistetaan alkeisuimataitoa sekä kehitetään vartalon hallintaa vedessä ja aletaan opettelemaan uimaan oikealla tekniikalla.

Osallistuakseen uimakouluun, lapsen tulee osata sukeltaa ja hypätä altaaseen ja osattava edetä mahallaan tai selällään 10–15 m. Osa opetuksesta tapahtuu räpylöiden ja eri uintivälineiden avulla.

Kesto: su 45 min  Aika: sunnuntai 18:00-18:45

Paikka: Kangasalan uimahalli

Päätavoitteet: Vahvistetaan jo opittuja asioita kuten veteen tottumista, sukeltamista ja opetellaan toimimista allasympäristössä ja ryhmässä toimimista. Pääpaino on vedessä liikkuminen välineen avulla ja ilman välinettä alkeistyylien avulla 25–.. m.  Sekä opetellaan uusia vesitaitoja ja tutustutaan oikeaoppisiin uintitekniikoihin vapaa, rinta- ja selkäuinnissa.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: varhaistaito, vesitaitomerkki , alkeismerkki  taitojen lisäksi pääpaino on harrastusmerkki , tekniikkamerkki

Ikä: 5–7 v

Opetus: Su (Terapiasallas & kuntoallas).  


Sitovat ilmoittautumiset: Peruuttaminen ennen kauden alkua ja yhden kokeilukerran jälkeen peritään 10 € maksun.

Taitouimakoulu (ent.monnit ja kilpparit)

Taitouimakoulussa vahvistetaan uimataitoa sekä kehitetään vartalon hallintaa vedessä. Opetellaan uusia vesitaitoja ja syvennytään oikeaoppisiin uintitekniikoihin vapaa, rinta- ja selkäuinnissa sekä aloitetaan perhosuinnin opettelua.

Osallistuvan lapsen tulee pystyä uimaan 50 metriä yhtäjaksoisesti mahallaan ja selällään ilman apuvälinettä. Osa opetuksesta tapahtuu räpylöiden ja eri uintivälineiden avulla ja isossa altaassa.

Kesto: 45 min Aika:  sunnuntai 18:45-19:30

Paikka: Kangasalan uimahalli

Päätavoitteet: Vahvistetaan jo opittuja asioita kuten veteen tottumista, sukeltamista, uimista ja opetellaan toimimista allasympäristössä ja ryhmässä toimimista. Pääpaino on oikeiden uintitekniikoiden oppiminen 25–50 m oikealla tyylillä.

SUH uinnin tavoitetaulukon merkit: tekniikkamerkki ja taitomerkki

Ikä: 6–9 v

Opetus: Vesiputousallas ja kuntoallas


Sitovat ilmoittautumiset: Peruuttaminen ennen kauden alkua ja yhden kokeilukerran jälkeen peritään 10 € maksun.